Kunst

Het thema van de kunstwerken die in de wijngaard van Château de Bousval worden tentoongesteld, is de symbiose tussen mens en natuur. Het draait rond de natuurlijke band tussen kunst en wijn – beide vruchten van mens en natuur – die ontstaat door inspiratie en passie. 

“(…) We hebben elk onze obsessie, hij de natuur, ik kunst. We wilden onze passies bundelen. Michel houdt van kunst, maar zijn passie is zijn wijngaard.
Voor mij was het essentieel om mijn ziel te kunnen leggen in zijn project. Mijn zoektocht naar meer authenticiteit, om het sacrale aspect van kunst terug te vinden en de kracht ervan te delen, is in veel opzichten vergelijkbaar met Michels projecten.
Zowel hij als ik voelen een behoefte om een deel van de schoonheid van de wereld door te geven.

(…) Ik hou van het idee dat kunst, net als wijnstokken, zeer diepe wortels moet hebben voor een goede smaak”

Esther Verhaeghe de Naeyer

 

“(…) Kunst en wijn brengen mensen samen. Zoals we een wijn delen, kunnen we ook een kunstwerk delen” – Esther Verhaeghe de Naeyer, fragment uit de video L’art et le vin au Vignoble du Château de Bousval (video)

“(…) De relatie die we zien tussen wijn en kunst is de magie van het proces.” Valentine De Cort, fragment uit de video L’art et les étiquettes du vin du Vignoble du Château de Bousval (vidéo)