Onze filosofie

Wijn maken, op gevoel 

Het verhaal van het wijndomein en Château de Bousval is ontstaan uit een dialoog tussen de landheer Michel Verhaeghe de Naeyer, en zijn eerder verwaarloosde Waalse velden en landbouwgronden.
Michel, een man met een landbouwersziel, koesterde de droom om deze braakliggende gronden te doen herleven zodat zijn volgende generaties ervan zouden kunnen genieten.
De idee om zich op de wijnbouw te storten ontstond op een heel natuurlijke manier, gevoelsmatig, bijna als een droom waarin je niet durft te geloven.

Wijn, met kennis

Een belangrijke waarde voor Château de Bousval is de ecologische visie:
“Kwaliteitswijn maken in een natuurlijke omgeving, die geen Bourgogne, geen wijn uit de Elzas of Oostenrijk is, maar van ene Belgische Terroir!

Het lokaal ecosysteem werd door een geoloog met een visie met dezelfde belangrijke waarden geanalyseerd.
De wijngaard ontstond op basis van de weloverwogen adviezen van een wijnbouwer, die over de grenzen heen het beste uit de bodems weet te halen.
Dag na dag komt de wijngaard tot ontplooiing dankzij de passie van een milieubewuste Chef de Culture, die er zich van bewust is dat in wijn, naast de smaak uit de unieke Terroir, ook de manier waarop hij geteeld wordt helemaal tot uiting kan komen.

Wijn, met passie 

Hier gaat het niet om een wijndomein met een rijk verleden, maar eerder een wijn in wording, het resultaat van symbiose tussen een jonge wijngaard met de natuurelementen zoals onze zon, de fauna, de gevarieerde flora en de micro-organismen op de bodem van Bousval.

“De dag waarop de geest van deze bodem in een glas wijn herboren zal worden, zal een gelukkige dag zijn” waren de profetische woorden van Michel Verhaeghe de Naeyer in 2013. Sinds een aantal jaren zijn deze woorden realiteit geworden