Het team - Château de Bousval

5% korting voor leden. Join The Club !

 • Oprichter

  Michel Verhaeghe de Naeyer

  Michel is een man die een bewuste keuze heeft gemaakt: zijn grond nieuw leven inblazen met een product waarvan niemand ooit had kunnen dromen in België: wijndruiven!

  Michel is doordrongen van een gevoel van diep respect voor de natuur, voor alles wat daarin groeit en voor de dieren die erin leven. Hij schept er plezier in elke etappe van de ontwikkeling van zijn gloednieuwe wijngaard te superviseren en koestert daarbij de mooiste van alle ambities: een wijn maken die weet mensen te begeesteren.

 • Hoofdwijngaardenier

  Germano Prior

  Germano is onze super teeltverantwoordelijke.

  Hij is een grote natuurliefhebber en groeide op tussen de wijngaarden van de Douro streek in Portugal voordat hij zich in het Waalse land kwam vestigen. Hij heeft zijn eigen visie over hoe de inbreng van de mens in de wijngaard er behoort uit te zien. Hij is in alles geïnteresseerd, staat met beide voeten op de grond en weet van aanpakken: met deze instelling houdt hij het project dag na dag gaande.

 • Keldermeester

  Vincent Dienst

  Vincent is een “jonge talentvolle scheut van het Belgisch wijngebeuren” en de keldermeester op wie we zaten te wachten.

  Na het behalen van een diploma van bio-ingenieur, een Master in de wijnbouw-oenologie en een rijke ervaring opgedaan in tal van grote wijndomeinen, is Vincent teruggekeerd naar zijn Belgische roots. Hij combineert zijn uitgebreide kennis, zijn jeugdig enthousiasme en het plezier om deel uit te maken van een ontluikend avontuur om toezicht te houden op de vinificatie met als belangrijkste eis: de bodem voor zichzelf te laten spreken.

 • Wijnbouwer

  Filipe Prior

  Zoals Obelix doordrongen was door de toverdrank, zo onderging Filipe, de jongere broer van Germano, de invloed van de Portugese wijngaarden waartussen hij geboren werd. Hij zegde de Dourostreek vaarwel om ons mee te laten genieten van zijn passie en nieuwe methodes waarmee hij de teelt benadert. Hij is een methodische werker, die door iedereen geapprecieerd wordt voor zijn sympathiek karakter, zijn energieke uitstraling en zijn open geest. Wij zien hem dan ook altijd graag komen.

 • Wijnbouwer

  Julien Tournay

  Deze liefhebber van het buitenleven met een fascinatie voor trekpaarden, ontdekte met evenveel enthousiasme als motivatie het werk in de wijngaard en de methodes van de biodynamische teelt die bij ons worden toegepast, samen met Germano en Filipe. Door zijn werklust, zijn leergierigheid en zijn veelzijdig dynamisme neemt Julien een zeer bijzondere plaats in binnen ons team. Dit komt nog eens extra tot uiting wanneer er weer maar eens beroep wordt gedaan op zijn uitgebreide kennis om een motor te herstellen of het materiaal op de juiste manier te onderhouden. Je zou kunnen zeggen dat Julien het “Zwitsers mes” van de wijngaard is!

 • Oenoloog

  Pascal Marchand

  Pascal, onze oenoloog-consultant, is uit Québec afkomstig, maar helemaal ingeburgerd in de Bourgogne.

  Hoewel hij zijn deskundigheid hoofdzakelijk buiten onze grenzen ontwikkelde, is het hier in Bousval dat hij dankzij zijn genegenheid voor Michel aanvaardde nog maar eens zijn stempel te drukken op de aanleg van een nieuwe wijngaard. Een wijngaard aanplanten in België is een originele uitdaging, en dat bevalt hem wel. Het biedt hem de gelegenheid voluit uit zijn kennis, die voortdurend in beweging is, te putten.

 • Geoloog

  Yves Herody

  Yves, onze geoloog, is een man met een aparte persoonlijkheid.

  Zijn bodemprofielen, die doen denken aan gedichten die het lokaal ecosysteem bezingen, vormden de onmisbare aanzet tot het ontstaan en de opwaardering van de nieuwe wijngronden van het Kasteel van Bousval.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor uw gezondheid. Drink met mate.

0
Winkelwagen