Het team - Château de Bousval

5% korting voor leden. Join The Club !

 • Responsable des ventes et des événements

  Candice Lambert

  Voordat ze zich op het Waalse platteland vestigde, bracht Candice 10 jaar door in de wijngaarden van Frankrijk en de rest van de wereld, waaronder het beroemde Château Margaux.
  In september 2023 vervoegde deze liefhebber van eten en wijn het team van de wijngaard van Château de Bousval. Haar grootste uitdaging? De Belgische wijnen onder de aandacht brengen! België staat bekend om zijn bierproductie, maar ook zijn wijnen verdienen erkenning en waardering.

  Ontdek het interview

   

 • Oprichter

  Michel Verhaeghe de Naeyer

  Michel is een man die een bewuste keuze heeft gemaakt: zijn grond nieuw leven inblazen met een product waarvan niemand ooit had kunnen dromen in België: wijndruiven!

  Michel is doordrongen van een gevoel van diep respect voor de natuur, voor alles wat daarin groeit en voor de dieren die erin leven. Hij schept er plezier in elke etappe van de ontwikkeling van zijn gloednieuwe wijngaard te superviseren en koestert daarbij de mooiste van alle ambities: een wijn maken die weet mensen te begeesteren.

 • Hoofdwijngaardenier

  Germano Prior

  Germano is onze super teeltverantwoordelijke.

  Hij is een grote natuurliefhebber en groeide op tussen de wijngaarden van de Douro streek in Portugal voordat hij zich in het Waalse land kwam vestigen. Hij heeft zijn eigen visie over hoe de inbreng van de mens in de wijngaard er behoort uit te zien. Hij is in alles geïnteresseerd, staat met beide voeten op de grond en weet van aanpakken: met deze instelling houdt hij het project dag na dag gaande.

  Ontdek het interview

 • Keldermeester

  Romain Jacob

  Na vele wijngaarden en wijnbouwers in Wallonië te hebben bezocht in het kader van zijn eindwerk als bio-ingenieur aan de UCLouvain, kwam Romain het team van de wijngaard van Château de Bousval versterken.

  Zijn rol daar is geëvolueerd naarmate hij vorderde en meer leerde over de wijngaard.

  Ontdek het interview

 • Wijnbouwer

  Filipe Prior

  Zoals Obelix doordrongen was door de toverdrank, zo onderging Filipe, de jongere broer van Germano, de invloed van de Portugese wijngaarden waartussen hij geboren werd. Hij zegde de Dourostreek vaarwel om ons mee te laten genieten van zijn passie en nieuwe methodes waarmee hij de teelt benadert. Hij is een methodische werker, die door iedereen geapprecieerd wordt voor zijn sympathiek karakter, zijn energieke uitstraling en zijn open geest. Wij zien hem dan ook altijd graag komen.

 • Oenoloog

  Vincent Dienst

  “Vincent was de eerste keldermeester van de Belgische wijngaard. Hij draagt geleidelijk aan het stokje over aan Romain en geeft zijn passie en vaardigheden door.

  Na een diploma bio-ingenieur, een master in wijnbouw-oenologie en talrijke ervaringen in het hart van grote wijndomeinen, keerde Vincent terug om de Belgische bodem te testen. Met zijn kennis, de opwinding van de jeugd en de vreugde om deel te nemen aan een nieuw avontuur, beheerst hij de wijnbereiding met één eis: het terroir tot uiting laten komen!

  Ontdek het interview

 • Oenoloog

  Pascal Marchand

  Pascal, onze oenoloog-consultant, is uit Québec afkomstig, maar helemaal ingeburgerd in de Bourgogne.

  Hoewel hij zijn deskundigheid hoofdzakelijk buiten onze grenzen ontwikkelde, is het hier in Bousval dat hij dankzij zijn genegenheid voor Michel aanvaardde nog maar eens zijn stempel te drukken op de aanleg van een nieuwe wijngaard. Een wijngaard aanplanten in België is een originele uitdaging, en dat bevalt hem wel. Het biedt hem de gelegenheid voluit uit zijn kennis, die voortdurend in beweging is, te putten.

 • Administratieve medewerkster

  Sylvie Gilbert

  Sylvie is onze administratieve medewerkster voor het beheer van de wijnbestellingen, het voorraadbeheer, de douane- en accijnsprocedures, het bijwerken van de website, enz.

  Ontdek het interview

   

 • Geoloog

  Yves Herody

  Yves, onze geoloog, is een man met een aparte persoonlijkheid.

  Zijn bodemprofielen, die doen denken aan gedichten die het lokaal ecosysteem bezingen, vormden de onmisbare aanzet tot het ontstaan en de opwaardering van de nieuwe wijngronden van het Kasteel van Bousval.

Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor uw gezondheid. Drink met mate.

0
Winkelwagen