Architectuur

Om de grondgedachte waarop het ontstaan van zijn wijngaard steunt ten volle tot uiting te doen komen en de perfecte relatie met de terroir te verzekeren, deed Michel Verhaeghe de Naeyer beroep op het architectenbureau AWAA en rekende hij op het visionair talent van Charly Wittock om een wijngebouw met futuristische allures te ontwerpen, die dankzij haar milieubewuste constructie in de onmiddellijke nabijheid van de wijnstokken geheel in de omringende natuur zou opgaan.

awaa-sud

Op deze mooie open plek, net boven het plateau waarop de wijngaard zich uitstrekt, zal de uit hout opgetrokken chai met haar groen dak plaats bieden aan de gistkuipen terwijl de ondergrondse wijnkelder wordt ingericht. Daarbij wordt in het bijzonder aandacht geschonken aan natuurlijke processen, ventilatie, bodemhelling en wordt er ook geen gebruik gemaakt van een betonnen bodemplaat, maar wel van grind … De landbouwmachines krijgen ook een plaatsje in het gebouw, die verder nog de bottelzaal, de kantoren, een personeelslokaal en een grappa-atelier zal herbergen.

Dankzij de vinificatie en botteling ter plaatse, volgt al het werk dat hier verricht wordt dezelfde filosofie als de werkzaamheden in de wijngaard.

DJI_0076

1537801673-plan-snippingtool

F_i-xIop 

C97tXTjs0bLMDM-R

1537801663-05-1

DMEMYkOLIwuyg5bl