Interview met Sylvie Gilbert, administratief medewerkster

Wat was uw carrièrepad voordat u bij Château de Bousval kwam?

Ik heb jarenlang bij een bank gewerkt in verschillende IT-projecten. Ik heb er mijn logische en organisatorische vaardigheden kunnen ontwikkelen en het was ook daar dat Excel mijn vriend werd.

Hoe ben je aan dit avontuur begonnen?

Ik ben bij toeval in het Vineyard-avontuur gestapt, via mijn vriendin Catherine (die ook deel uitmaakt van het team). Ik zat midden in een professionele transitie en leerde het team kennen door deel te nemen aan het voorsnoeien van de wijnstokken in februari 2019. Daarna kwam ik helpen bij de organisatie van de opening van de Chai in mei 2019. En ik ben begonnen met het administratieve werk aan het begin van de marketing van het wijnjaar 2018.

Wat is jouw rol in het team?

Vandaag voer ik een groot aantal administratieve taken uit waarvoor mijn nauwgezetheid, geduld en doorzettingsvermogen soms op de proef worden gesteld! Beheer van de wijnbestellingen, hun facturatie en eventuele verzending, voorraadbeheer, douane- en accijnsprocedures, bijwerken van de website en de online verkoopsite, contacten met leveranciers, beantwoorden van verzoeken om informatie en bezoeken, enz. En ook administratieve ondersteuning zodat onze specialisten op het terrein niet te veel tijd verliezen aan soms tijdrovende administratieve taken.

Heeft u ons een kleine anekdote of een goede herinnering te vertellen?

Een anekdote: op een dag moest ik het gebruik van het herenurinoir simuleren om te zien of het probleem van het automatisch doorspoelen was opgelost.

De beste herinneringen zijn wanneer ik deelneem aan het werk in de wijngaard: de ontvangst door Vincent toen hij me uitlegde wat er moest gebeuren voor de voorsnoei; de dagen van de druivenoogst natuurlijk en ook vorig jaar tijdens de paar uurtjes vechten tegen de late nachtvorst, met een zeer gemotiveerde en dynamische seizoenarbeider! Tot slot waardeer ik altijd de gepassioneerde uitleg van elkaar.

Kunt u ons vertellen wat dit project voor u betekent?

De kans krijgen om deel te nemen aan een dergelijk project in een prachtige omgeving met een geweldig team is een waar genoegen. Het is een zeer gevarieerde job, waar alles nuttig is, ik leer elke dag bij, je ontmoet gepassioneerde mensen!