2019

De wijngaard ontwikkelt zich evenwichtig en de wijnstokken zijn beter bestand tegen de grillen van het weer en ziektes. Dat alles is het resultaat van het werk dat onze teams hebben verzet, steeds met onze door de biodynamische teelt geïnspireerde inzichten in het achterhoofd. Onze nieuwe toestellen (warmtekanon tegen de late vries) en onze inspanningen om de natuurlijke verdedigingsmechanismen van de planten te stimuleren, zijn doeltreffend gebleken. Gewapend met een door de jaren aangescherpte kennis van onze bodem hebben wij de spreiding van de wijnpluk verfijnd om de druiven, afhankelijk van de percelen, op het ogenblik van hun perfecte rijpheid te oogsten. Na de warmterecords van de zomer hebben het koele en regenachtige klimaat op het einde van de rijping deze jaargang een opmerkelijke frisheid bezorgd.

Tout cru

Een snoepje, fruit, boter. Een neus van perzikschil, pompelmoes en neuzekes, met de heerlijke geur van roosteren. Het gehemelte wordt verwend door de volle en zachte smaak en de mooie lange afdronk.

De juiste combinatie 
Tout Cru houdt van rijke combinaties en past even goed bij de verfijnde smaak van zeebaars als bij het vaste vlees van tarbot of de zo bijzondere smaakervaring van gevogelte uit Bresse.

 

Gouttes d’O

Een neus van bergamot, acaciabloesem en zelfs witte theeblaadjes. 
Een baanbrekende wijn, die van zich laat spreken met zijn zachte aanhef, zijn frisheid die doet watertanden en zijn kristallijne afdronk.

De juiste combinatie 
Schelpen en schaaldieren. Zon en chansons…
Onze Gouttes d’O hebben een zwak voor alles wat de zee te bieden heeft, zoals zee-egels, oesters, wulken, mosselen, kreeften, Sint-Jacobsschelpen, garnalen.

Ange ou Démon

Een poëtisch aroma van krieken en frambozen, rozemarijn, koffie en cacao, met een ietsje hout  en een vleugje mos. Zijdeachtig in de mond, met een lichte zuurheid die verrast en zeer fijne tannines.

De juiste combinatie 
Eendenfilet met rood fruit of kalfsrib met bospaddenstoelen, Vlaamse stoofkarbonaden of ossenwang, Ange ou Démon past overal bij.

Le Petit Gris

Mooie accenten van witte perzik, sinaasappeljam en exotisch fruit.
De wijn heeft een evenwichtig profiel, rond in de mond met een meer kruidige afdronk die aan gember doet denken .

De juiste combinatie 
De Petit Gris drink je zonder gedoe, enkel voor je plezier en past uitstekend bij forel met mierikswortel, slakken met kruidenboter of carpaccio van ganzenlever.