2018

Wie voortijdige bloei zegt, zegt vroege wijnoogst.

In 2018, na een regenachtig begin van de lente, namen de buien af. De hoge temperaturen leidden tot een uitbundige bloesemvorming. Tijdens de zomer bleef het kwik stijgen. Tegen het einde van de maand augustus, met de terugkeer van enkele regenachtige dagen, zette de druif haar finale rijping in.

De wijnoogst begon op 12 september 2018 en duurde tot 25 september voor de chardonnay, die later tot rijping komt. Al onze gistprocessen zijn op natuurlijke wijze op gang gekomen dankzij gisten van eigen bodem.

Le marc de Bousval

Het boeket van krenten, abrikozen en gedroogde dadels van deze marc slaat onmiddellijk in. Het is een smaakbom van pinda’s en noten. Hij verwarmt je met een zoutig vuurwerk in de afdronk.

De juiste combinatie 
Hij voelt zich op zijn best in het gezelschap van alle zoete heerlijkheden. Te lekker met chocolade, Pavlova of citroenschuimgebak.

Ange ou Démon

In dat jaar werden de druiven geoogst op het ogenblik dat de wijngaard zijn optimale fenolische rijpheid bereikt had. De onstuimigheid van onze jonge stokken gaf reeds een goed beeld van het potentieel op lange termijn. In de wijnopslagplaats werden de druiven koud gemacereerd. Om de elegantie van de variëteit te bewaren werd extractie en overpompen beperkt. Onze eerste pinot noir combineert wild rood fruit, kruiden en structuur in de mond.

Wij houden van Ange ou Démon in ieder seizoen, bij voorkeur in de herfst, ideaal bij fazant met veenbessen, of in de lente, wanneer hij de smaak van lamskoteletjes nog beter doet uitkomen.

Voorraad uitgeput

Tout cru

Tout Cru is het product van onze witte wijnstokken die het best tegen de droogte bestand zijn. Zij worden in diepe gronden aangeplant en de chardonnay bewaart er heel zijn frisheid. Deze wijn verraadt een hint van pompelmoes en vuursteen. Zijn minerale basisstructuur biedt een interessante lange afdronk.

Wij houden van Tout Cru in combinatie met jodium-, rook- en volle smaken. St-Jacobsschelpen, zalm of geitenkaas.

Out of stock

Gouttes d’O

De hoge temperaturen van het wijnjaar 2018 worden ten volle weerspiegeld in onze Gouttes d’O wijn. Het is een ronde wijn, met aroma’s van droge abrikozen, honing, gekonfijte citroen en de nobelheid van een lichte bitterheid in de afdronk. De assemblage gebeurde met chardonnay van onze meest zandhoudende bodems, waardoor het droge karakter van de wijn benadrukt wordt.

Wij houden van Gouttes d’O in een samenspel van Noord en Zuid. Zeeduivel uit de Noordzee, rode garnalen uit Sicilië, of zelf fondues met parmezaan.

Out of stock

Le Petit Gris

Dat jaar leverden onze 30 are pinot gris hun eerste 300 kg druiven op. Deze debuterende wijn verraadt de gulzigheid van de jeugd. Aroma’s van witte bloemen, perziken en rookaccenten. Een bom van frisheid in de mond.

Wij houden van Le Petit Gris, de perfecte gezel voor een reis rond de wereld, met gestoofde paddenstoelen, slakken uit de Bourgogne en gerechten uit de Aziatische keuken.

Out of stock